Julian Haart

Julian Haart, de favoriete ex-leerling van Klaus-Peter Keller, werd een paar jaar geleden verkozen tot Duitslands grootse talent. Momenteel behoort hij tot de absolute topproducenten van de Mosel en is hard op weg om zich te scharen bij de elite van Duitsland. Julian Haart is opgeleid als kok en werkte voor diverse sterrenrestaurants alvorens hij besloot het roer om te gooien en van zijn grote liefde, wijn, zijn beroep te maken. Hij liep stage bij Egon Müller in de Saar, Emrich Schönleber in de Nahe en Klaus-Peter Keller in Rheinhessen. Met deze laatste onderhoudt hij nog steeds zeer intensieve contacten. In 2011 startte Julian zijn eigen weingut met enkele kleine percelen die hij kocht. Ook kon hij enkele wijngaarden van zijn oom pachten. De wijngaarden zijn fraai gelegen binnen de crus Goldtröpfchen en Ohligsberg. De hellingen zijn hier dusdanig steil dat alles handwerk is. Een aanzienlijk deel van de wijngaarden is beplant met zeer oude stokken. In sommige gevallen zelfs meer dan een eeuw oud. Julian en zijn vrouw Nadine maken velen uren om de vier hectare wingerd te verzorgen. De opbrengsten liggen extreem laag. Soms zelfs beneden de 20 hectoliter per hectare. In de kelder vergisten de wijnen door middel van natuurlijke gisten in roesvrijstalen cuves en oude houten fusten. Julian maakt zowel droge Rieslings als ook klassieke Prädikats-wijnen. Het niveau van de wijnen is ronduit spectaculair. De vraag naar zijn wijnen overstijgt de productie vele malen.