Jintaro Yura

Jintaro Yura

Soms is weinig context nodig om te weten dat iets fantastisch is. Als probeersel werd bij Le Soufflot in Meursault een fles Pinot Planc ‘l’Abeille et le Papillon’ 2020 van Jintaro Yura opengemaakt. Een keer ruiken, een slok: we wisten genoeg. Wat een wijn! Snel contact opnemen en twee dagen later maakten we een omweg van enkele honderden kilometers naar de Elzas om Jintaro Yura vroeg in de ochtend te ontmoeten.

Jintaro begon zijn carrière met wijn in de restaurants van zijn ouders in Tokyo, maar leerde wijn maken in onder andere Nieuw-Zeeland en de Bourgogne. In 2012 kwam hij naar de Elzas, waar hij werkte met Domaine Josmeyer en Domaine Hurst, om uiteindelijk voor zichzelf te begonnen in dit super traditionele deel van Frankrijk waar hij zich thuis voelt als nergens anders.

De wijnen van Jintaro Yura hebben weinig te maken met de klassieke Elzas-stijl, die vaak alcoholisch en flink suikerhoudend kan zijn. De wijnen zijn puur, vol finesse en energie. Met uiterste precisie wordt het sap van zijn verschillende percelen in de kelder behandeld om juist de fraîcheur van de koelere percelen te belichten, of de structuur en het concentraat van zijn stokken in warmer gelegen delen te benadrukken. De resultaten zijn imposant.

Jintaro maakt Pinot Blanc, Riesling en Pinot Noir. Wij zijn zeer blij om de oogst 2021 binnenkort in Nederland te mogen verdelen.

De wijnen van Jintaro Yura worden op aanvraag op allocatie verdeeld.

Scroll naar boven